ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 13.03.2024

Únorové jednání výboru SÚS se kromě jiného zabývalo definitivní přípravou březnové konference SÚS, nákupem vozidla IVECO pro rozvoz násad, úpravami vodních ploch SÚS.

Na počátku členové výboru minutou ticha uctili památku zesnulého Radka Ptáčka.

Výbor schválil všechny materiály na konferenci, které byly doplněny o požadavky z minulého výboru. Ty byly odeslány na MO, včetně návrhu Statutu SÚS. Konference se koná 26. 3. v Průhonicích a účast zatím potvrdilo 57 delegátů z MO.

Členové výboru rozhodli o zakoupení nákladního vozidla IVECO z vlastních prostředků, kdy vybírali z několika nabídek. Nakonec bude vozidlo pořízeno v ceně 2 302 969 Kč s DPH. Cena je včetně háku a sjednaných doplňků výbavy (listová pera, kamera, světlo aj.).

Na další příslušenství, včetně zakoupení vozidla HILUX, bude podána žádost o dotaci OPR.

Rovněž byly schváleny nutné úpravy na vodních plochách SÚS. Na Strženém dojde k úpravě cesty (stržení boulí), aby nedošlo k poškození osobních vozidel a k vybudování druhé odstavné plochy. Na Pískové Lhotě bude provedena oprava výtluků a klád, které ohraničují cestu, budou pořízeny ohrádky kolem mobilních WC a kontejnerů, bude vybudováno volejbalového hřiště. Na Dvorcích budou opraveny výtluky, podemletý panel u místa pro handicapované rybáře a bude zpevněna odstavná plocha.

Výbor se také zabýval žádostmi na pronájem vodních ploch v rámci odboru LRU SÚS či MO, které schválil následovně:

18. 5. Božkov uzavřen od 4.00 do 16.00 (místní závod MO Mnichovice)

10. – 12. 5. Písková Lhota (Pohár předsedy SÚS)

24. – 26. 5. Stržený (Method feeder liga)

25. – 26. 5. Písková Lhota – pláž (svatba)

1. – 2. 6. Stržený (pohár v položené) pořadatel MO Příbram

6. – 9. 6. Písková Lhota (MiČR v položené)

28. – 29. 9. Stržený (pohár v položené) pořadatel MO Příbram

Byla rovněž schválena žádost MO Rakovník o poskytnutí prvotního zarybnění revíru 411 134 Olešná, který po revitalizaci bude opětovně otevřený 1. 5. 2024.

Výbor ohledně platby za první etapu za RIS souhlasil s návrhem pana Štěpničky, aby byla dodržena smlouva v celém rozsahu. Přítomní konstatovali, že platba by měla proběhnout, pokud bude splněna smlouva, tzn. předání kompletní etapy a tímto stanoviskem zavázali zástupce SÚS v Radě ČRS při případném hlasování.

Členové výboru byli seznámeni a vzali na vědomí zprávu inventarizační komise, v které bylo konstatováno, že nebyly zjištěny rozdíly mezi skutečným stavem a stavem v účetnictví.

Delegování zástupci výboru SÚS na členské schůze MO seznámili přítomné s průběhem schůzí a mezi členy výboru byla rozdělena další došlá pozvání na členské schůze MO.

Výbor rovněž po schválení zakoupení nového rybníku u Světlé nad Sázavou schválil jeho provozování v režimu rybníkářství a zabýval se podmínkami lovu na této vodní ploše, které budou včas oznámeny. Otevření této vodní plochy pro rybolov je plánováno na 1. 5. 2024.

Předseda SÚS podal informaci o zasedání hospodářského odboru při Radě ČRS, kterého se zúčastnil. Předseda i přítomní se pozastavili nad tím, že o zamýšlených návrzích na úpravy zákona nebyly vůbec informovány územní svazy. Téma jednotné povolenky bylo projednáno a nebyla shoda v rámci HO při Radě.

Stejně tak hospodář SÚS p. Štěpnička seznámil výbor se zasedáním hospodářského odboru.

Na základě vypsané VŘ obdržel SÚS ze sedmi oslovených firem na dodávku úhořího monté pro letošní rok jednu nabídku od p. Budky, kterou akceptoval. Komise zkontrolovala náležitosti a konstatovala, že nabídka byla předložena v souladu s pravidly. S panem Budkou bude uzavřena smlouva. Jednatelka vyjádřila Ing. Podlesnému velké poděkování za pomoc s administrativním zpracováním VŘ, zápisů komise a všech dalších dokumentů, tak aby jejich znění bylo v souladu s pravidly. Výbor pro příští rok odsouhlasil nákup a vysazení odkrmených úhořů místo monté.

MO Čáslav informoval výbor o nutnosti slovení rybníka Panský 24. 3 v k.ú. Hostovlice – 0,7 ha, který je součástí revíru 411 011 Čáslavka 1 a 2. Ryby z výlovu budou přesazeny do revíru SÚS 411 210 Schořov. Na rybníku Panský bude ukončen nájem a rybník již nebude součástí revíru.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 388 465

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS